Recept

GEKARAMELISEERDE KIPDIJFILET MET GESTOOMDE PAKSOI EN SUSHIRIJST

Gekarameliseerde kipdijfilet met gestoomde paksoi en sushirijst

It's all in the name! Deze moet je geproefd hebben.
Totale tijd 30 minuten
Gang Diner
Keuken Japans
Porties 2 personen
calorieën 506 kcal

Ingrediënten
  

 • 1 blokje kippenbouillon
 • 30 ml sojasaus
 • 120 gram sushi rijst
 • 200 gram kipdijfilet
 • 2 bosuien
 • 1 paksoi
 • 1 stukje verse gember
 • 1 teentje knoflook
 • 20 ml olijfolie
 • 15 gram suiker

Instructies
 

 • Breng 300ml licht water (met een beetje zout) aan de kook in een kleine kookpan. Was de rijst grondig in een zeef. Voeg de rijst toe aan het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook de rijst in 10-12 min gaar. Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt rusten.
 • Pel en snijd de knoflook in kleine plakjes. Schil en hak of rasp de gember fijn. Verwijder de stronk en snijd de paksoi in de lengte doormidden. Snijd de bosuien in schuine ringen.
 • Dep de kip droog en snijd de filets door de helft. Wrijf in met zout en peper. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 10 ml olijfolie en braad de kip in 1-2 min per kant stevig aan. Neem dan uit de pan.
 • Verhit 10 ml olijfolie in de gebruikte koekenpan en bak de knoflook en gember ca.1min. Schenk 150ml water, de rijstwijnazijn en de sojasaus in de pan en voeg de helft van het bouillonblokje en 15 gram suiker toe. Breng het geheel aan de kook, voegde kip weer toe en draai het vuur iets lager. Laat ca. 5 min sudderen tot het vlees gaar is.
 • Draai het vuur hoog en bak de kip 3-5 min rondom tot het vlees gekarameliseerd is. Schep daarbij voortdurend met een lepel de saus over het vlees.
 • Schenk intussen ca. 2cm water in een middelgrote kookpan en breng het aan de kook. Voeg de paksoi toe en laat ca. 3 min afgedekt stomen. Giet de paksoi af in een zeef. Serveer de kip en paksoi met de rijst en bestrooi met de bosui.

Notities

506 kcal p.p
Macronutriënten p.p : 58 gram koolhydraten –  28 gram eiwitten – 18 gram vetten